Blog

Stijgt de Bitcoin koers door in 2018?

Als er in de week voorafgaand aan Kerst geen enorme prijscorrectie was geweest, zou een grote koersstijging voor Bitcoin in 2018 niet moeilijk te geloven zijn.

Bitcoin en andere cryptocurrencies zagen echter grote dalingen in marktkapitalisatie als gevolg van een aantal factoren dus niet veel mensen wagen zich nog aan voorspellingen. Ronnie Moas, oprichter van Standpoint Research, waagt zich er wel aan. Moas gaf het afgelopen jaar verrassend veel accurate voorspellingen als het gaat om de waarde van Bitcoin.

Moas voorspelt dat Bitcoin in 2018 de $28,000 dollar gaat aantikken en dringt erop aan dat mensen hun Bitcoin niet verkopen en plaatsen op een hardware wallet voor langdurige opslag.

Toen hij vorige week in een exclusief interview met Cointelegraph sprak, legde Moas uit waarom hij van mening is dat Bitcoin bestemd is om de meest waardevolle valuta ter wereld te worden. De 50-jarige is ervan overtuigd dat het uiteindelijk China en goud zal overtreffen in termen van marktkapitalisatie.

Moas legt uit: "Waarom denk ik dat Bitcoin dezelfde waardering verdient als goud? Het is heel simpel, ik weet niet hoeveel goud er in de grond zit, maar ik weet hoeveel Bitcoin er is, en ik weet ook dat als het huidige tempo zich voortzet er een tot twee miljoen mensen over de hele wereld nieuwe crypto's gaan aanschaffen. We zullen over twee jaar een paar honderd miljoen mensen hebben die proberen een paar miljoen Bitcoin te bemachtigen die beschikbaar zijn."

Hij vervolgt: "Mijn gevoel is altijd dat Bitcoin de top van de berg zal raken. Wat mijn voorspellingen betreft, begon ik in juli met een doel van $50.000 - we waren toen op $2.570. Had ik mensen verteld waar ik echt dacht dat het op dat moment ging, dan hadden ze gedacht dat ik drugs gebruikte. Je kunt het doel van $200-300.000 niet ergens op zetten als het op $ 2.570 wordt verhandeld, mensen nemen je gewoon niet serieus."

"In de afgelopen 15 jaar ging Amazon van 20 dollar naar $1.150, hoewel mensen dit de hele tijd probeerden te shorten, omdat Amazon tot een paar jaar geleden geld verloor op elk boek dat ze verkochten. Sommige mensen wisten gewoon niet hoe Amazon gewaardeerd werd."

Dat er sinds december van dit jaar gewed kan worden op de koers van Bitcoin aan de hand van zogenaamde "futures" ziet Moas als een grote stap voorwaarts.

"De futures-markt is in feite een stempel van goedkeuring op crypto en legitimeert crypto als een nieuwe beleggingscategorie. Bitcoin zal extra volatiel zijn nu CME en CBOE erbij betrokken zijn, maar zodra Wall Street de arena betreedt, zullen de sluizen opengaan. "Tags: ,